Wednesday 24 July 2019

Krilca ventilacije(ispod radija) - kako popraviti, zakaciti, vratiti na mjesto

1.Uzmete JAKU spagu, al bas jaku a sto tanju, nemojte samo silk, otice vam prsti(moze al sa rukavicama) , sarafciger(moja preporuka neki veci)
2.Udjite u auto, kod ventilacije (ovako je kod mene WP_000036.jpg)



3.Imamo lijevi i desni element sa krilcima.Kod lijevog, vrh sarafcigera ugurajte na skroz lijevu stranu i gurnite dok vam taj dio ne upadne unutra.
Kod desnog gurate na skroz desnoj strani.Znaci lijevi ljevo, desni desno.
Skontacete, fazon je da otkacite taj element, on je zakacen za nesto, nece se polomiti ne brinite samo odvojite sarafcigerom da ispadne
(Dodacu slike ako neko ne konta)

Dalje znate, samo pazite ima tu neki dio(tj njh dva ista su) koji se nalazi u sredini, dio koji dozvoljava elementu da se pomjera/rotira gore-dole.Nalazi se gdje je taj stubic izmedju dva elementa i taj dio postoji i za lijevi i desni element, oba su na istom mjestu, odma kod stubica .

4.Nakon sto namjestite krilca na mjesto, ali dobro provjerite da ste ih namjestili i vratili u mjesto, sledeci korak je da spagu zavezete oko elementa, zavezite spagu na fazon "ruksak/tobra", znaci sa lijeve i desne strane i ostavite sebi malo spage za koju cete uhvatiti rukama i vuci i dobro na cvor svezite da se ne odveze ili isklizne kad budete vukli.

5.Fazon kako vratiti element na mjesto je da ga vratite suprotno od kako ste ga vadili.
Mora se vratiti sa unutrasnje strane, znaci kad ste ga vadili upao vam je element unutra.
E pa sad ga gurnite nazad, unutra, i onda uhvatite obe spage i vucite nazad.
Prvo nakacite stranu do stubica gdje ima onaj mali dio za rotaciju, taj dio vam prvi treba upasti tj leci na mjesto i onda vracate ovu drugu stranu pomoc sarafcigera.
Znaci kao sto vidite, sve se radi suprotno od skidanja.
To je jedini nacin da se vrati na mjesto i to je to, nakon sto vratite, odsjecite spagu i izvucite je vani.

Posao rjesen u 5-10 minuta.

No comments:

Post a Comment

Koje ulje za Karcher perace ? Koje ulje generalno za perace visokog pritiska (WAP) ?

Koje ulje koristiti za pumpu u peracima pod visokim pritiskom?     Ako trazite ulje za pumpu u prskalicama pod visokim pritiskom, vazno je ...